Practical Health İnformation / Pratik Sağlık Bilgileri

Burnunuz mu tıkanıyor?

Eğer burnunuz tıkandıysa bir kaba ılık su hazırlayın ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın. Tuzlu su burnunuzdaki damarları rahatlatacaktır.

Parmağınızı mı sıkıştırdınız?

Parmağınızı bir yere sıkıştırdıysanız hemen parmağınızı dik tutun ve üzerine sıkıca bastırın. Ağrınızın azaldığını hissedeceksiniz. Parmağınıza kıymık batarsa ;
Zarar görmüş bölgenin üzerine olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştırır.

Nefesiniz kötü mü kokuyor?

Nefesinizin kötü koktuğunu hissediyorsanız hemen iki bardak su için. Ayrıca yemeğenizin yanında mutlaka maydanoz tüketin. Zira maydanoz nefesinizi yenileyecektir.

Cildinizde siyah noktalar mı var?

Bu sorun kan şekerinizin düşmesinden ya da susuzluktan olabilir. Bu sebeple bir bardak dolusu su için ve bol bol meyve tüketin. Eğer yine geçmiyorsa bir dermatoloğa gidin.
Ağzınızın içi yara mı oluyor?

Ağzınızın içi yara olduysa hemen bir bardak ılık çay için. Bu yaralarınıza etki edecektir.
Aniden bir uçuk çıktıysa
Sabah uyandınız o da ne dudağınızda bir uçuk çıkmış! Hemen metal bir kaşığı buzlu suya batırın ya da dondurucuda bekletin. Kaşığı dudağınızda birkaç dakika bekletin.

Kepek problemleriyle başınız mı dertte?

Banyo yaparken saç derinize doğal yağlarla masaj yapın. Daha sonra saç derinizi iyice durulayın. Bu sorununuzun birkaç yıkamadan sonra ortadan kalktığını farkedeceksiniz.

Gözaltı torbalarıyla başınız dertte mi?

Sabah gözaltı torbalarıyla uyanıyorsanız kağıt havluya sardığınız buzlarla göz kapaklarınıza kompres yapın. Gözünüzdeki şişlikler belirgin bir şekilde inecek.

Ayaklarınız su mu topluyor?

Ayakkabınız ayağınızı mı vuruyor? Yara olan yeri yara bandı ile kapatın. Ayakkabınızın içine de mutlaka koruyucu bant yerleştirin. Her akşam ılık su ile ayaklarınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin.

 

 

Is your nose is clogged?

If you prepare a bowl of warm water and pour a little salt into your nose plugged. Leave your nose gently pull the brine. Salt water will relieve vessels in the nose.

Did you compress your finger?

If you just hold your finger perpendicular to compress your finger and press firmly on the ground. You will feel your pain decreases. If your finger splint sets;
A ripe banana on the damaged area and put a few slices off a bandage. Enzymes within the banana facilitates the emergence of impurities in the skin.

Your breath smells bad?

If you feel that your breath smells bad for just two glasses of water. Eat Dinner with your parsley also strong. Because parsley will refresh your breath.

Do you have black spots on your skin?

This problem may be to decrease your blood sugar from or thirst. For this reason consume a full glass of water and plenty of fruit. If you still do not now go to a dermatologist.
Does your mouth sores happening?

If the sores of your mouth for just a cup of warm tea. This will affect your work.
If suddenly a pale out
You wake up in the morning he came what a cold sore on your lip! Dip Just a metal spoon into ice water or soak in the freezer. Let stand a few minutes of your lips spoon.

Do you deal with dandruff in trouble?

Bath massage with natural oils your scalp while. Then rinse your hair thoroughly. You will notice that your this problem disappear after a few washes.

In big trouble with the custody bag?

If you wake up in the morning detention bag with ice compress on your eyelids, you wrap a paper towel. Swelling of your eye will be reduced significantly.

Your feet will collect water?

Your shoe hitting your foot? The wound is closed with wound tape. Place the absolute protective tape into your shoes. Do not forget to massage your feet with warm water every evening.

Yorum bırakın